Mezoterapia

Mezoterapia

MEZOTERAPIA este o tehnica neinvaziva care actioneaza asupra elasticitatii si fermitatii pielii. Mezoterapia cu acid hialuronic induce o regenerare cutanata importanta, pielea devenind hidratata si revitalizata, cu aspect sanatos, proaspat si luminos.

Mezoterapia se realizeaza prin injectarea unui cocktail de substante de ultima generatie, care contine un complex functional unic, brevetat, de 6 aminoacizi specifici colagenului si elastinei.Acesta contine si acid hialuronic in concentratie semnificativa, care, in asociere cu aminoacizii, stimuleaza vitalitatea fibroblastelor, induce o hidratare profunda si creste semnificativ stralucirea pielii.

ACIDUL HIALURONIC folosit in mezoterapie are un efect temporar asupra ridurilor, el hranind si hidratand intreaga zona tratata, dand un aspect sanatos si tanar pielii, fiind biocompatibil pentru toate tipurile de ten si cu efecte secundare minime.

Este important ca tratamentul de mezoterapie sa se initieze inca de la primele modificari, pentru a combate efectele imbatranirii si ale fotoimbatranirii cutanate si pentru a stimula reintinerirea efectiva a pielii.

Mezoterapia se adreseaza in special tratamentului zonelor expuse frecvent la soare, in care procesul de imbatranire al pielii este mai pronuntat, cum ar fi la nivelul fetei, gatului, decolteului si mainilor. Este potrivit si pentru tratamentul zonelor mai sensibile precum regiunea frontala sau perioculara.

Tratamentul este recomandat si in preventia si tratamentul elastozelor solare, fiind indicat mai ales inainte si dupa expunerea prelungita la soare, pentru a contracara efectele nocive ale radiatiilor UV si preveni imbatranirea prematura a pielii.

Mod de actiune

Fibroblastele, celulele de la nivelul profund al pielii, sunt responsabile cu repararea tesutului imbatranit, asigurandu-i tonusul, densitatea si elasticitatea. Pe masura ce imbatranim sau ca urmare a expunerii prelungite la soare, vitalitatea fibroblastelor scade semnificativ, implicit productia de colagen si elastina este seminificativ mai redusa. In consecinta pielea devine mai fragila, subtire, isi pierde tonusul, elasticitatea, luminozitatea si apar ridurile.

In producerea naturala a colagenului si elastinei, fibroblastii utilizeaza un suport nutritiv: 6 Aminoacizi (Glicina, L-Prolina, L-Lizina, L-Leucina, L-Valina si L-Alanina), care sunt continuti in cocktailul injectat in proportie si concentratie corecta pentru activarea cailor sintetice celulare.

Indicatii:

  • regenerare celulara-reintinerire, redensificarea pielii din profunzime
  • biorevitalizare fata, gat, decolteu, maini
  • corectia ridurilor fine
  • cresterea elasticitatii si tonusului cutanat
  • hidratare profunda
  • cresterea semnificativa a stralucirii pielii
  • reducerea scorului de severitate a ridurilor
  • tratamentul adjuvant al cicatricelor postacneice sau vergeturilor
  • tratament complementar pentru tratamentele cu fillere cu acid hialuronic si toxina botulinica

Cat dureaza tratamentul si efectul lui?

Functie de varsta si conditia pacientului, sunt necesare 3-4 sedinte facute la un interval de 1-2 saptamani. Tratamentul dureaza 20-30 minute iar pacientul isi poate relua imediat activitatea zilnica. Sunt necesare tratamente de mentenanta la fiecare 6-8 luni.

Tratamentul consta in injectarea cu un ac foarte fin a unui cocktail de substante la 1-2 cm distanta, pana se acopera toata zona dorita.

Reactii adverse:

Posibil eritem discret (inrosire), echimoze (vanatai) punctiforme (disconfortul este temporar si dispare in general in 1-2 zile)