Definire contur mandibulă (Jawline)

Reconturarea mandibulei (Jawline)

Reconturarea mandibulară este o procedură minim invazivă, care constă în injectarea de acid hialuronic pentru refacerea conturului facial inferior, asociat cu aspectul tanar şi proaspăt al fizionomiei .

Imbatranirea faciala este rezultatul atrofiei grasimii subcutanate, al scaderii cantitatii de colagen, de elastina si de acid hialuronic de la nivelul pielii si al pierderiilor de volum atat prin resorbtia osoasa, cat si prin descendenta tesuturilor odata cu avansarea in varsta. Aceasta descendenta poate fi agravata si prin atenuarea  si atrofierea septului mandibular, care duce la coborarea compartimentelor superioare si inferioare ale grasimii, realizandu-se astfel neplacutul aspect de „ gusite cazute” din lateralele barbiei.

 

Aceste fenomene pot fi remediate prin amplasarea corecta a unui acid hialuronic in unghiul mandibular, in barbie si pe linia mandibulara,  pentru a recrea  o mandibula estetica, tinereasca si structurata, atat la persoanele care si-au pierdut fermitatea zonei, cat si la persoanele care constitutional nu au aceasta arie bine definita. Se poate obtine astfel o reconturare si o rejuvenare a etajului inferior al fetei, totodata ameliorandu-se si santurile „marionetei”.

Acidul hialuronic folosit este unul special, cu putere mai mare de  expandare decat cel folosit pentru alte zone ale fetei si cu remanenta de peste 2 ani. Alt avantaj este si acela ca zona mandibulei  este o arie unde acidul hialuronic este metabolizat mai greu de către organism, iar persistenta acestuia este mult mai mare decât pe zona buzelor, de exemplu.

Cat dureaza tratamentul si efectul acestuia?

 • Tratamentul este simplu si rapid efectul fiind vizibil instantaneu
 • Metodă minim invazivă, de scurtă durată (30 minute)
 • Procedură nedureroasă
 • Rezultatele obtinute sunt indelungate
 • Remanenta efectului este de peste 2 ani

Inainte de tratament informati medicul:

 • daca planificati alte tratamente laser sau peeling chimic, deoarece exista riscul aparitiei inflamatiei in aria tratata daca aceste proceduri vor fi efectuate dupa injectarea de acid hialuronic
 • daca utilizati medicatie imunosupresoare, intrucat creste riscul de aparitie a infectiei in zona tratata
 • daca utilizati medicatie care interfera cu coagularea sangelui (aspirina, ibuprofen, anticoagulate, ginkgo biloba, etc) deoarece pot creste riscul de aparitie a echimozelor (vanatai) la locul de injectare

48 ore dupa tratament evitati:

 • exercitiile fizice intense,
 • expunerea la caldura intensa (soare, sauna) sau frig,
 • excesul de bauturi alcoolice.

Reactii adverse:

Posibil eritem discret(inrosire), edem (umflare), echimoze (vanatai), senzatie usoara de tensiune locala (disconfortul este temporar si dispare in general in cateva zile)

Important! Respectati cu strictete indicatiile medicului!

Pentru un rezultat optim recomandăm și procedura de liftare a etajului median al fetei, cu sau fara reconturarea ”top-model look” a pometilor!